Burobill | Agora / BRUZZ

Agora / BRUZZ

Kantoren als stad, een lunchbar als stadsplein, en een gang als straat.

De ruimte / het plein wordt omringd door 3 verschillende richtingen van wanden. Door een spel van deze 3 richtingen bekomen we een tekening die zowel op de vloer als in het plafond zichtbaar zal zijn.Alles onder 95cm zal bestaan uit hout in combinatie met andere kleuren/materialen. De tekening wordt ofwel geschilderd ofwel in eenander materiaal uitgevoerd,zoals bijv effen linoleum

Dezelfde tekening is zichtbaar in het plafond. Houten latten van 4,5x7cm zijn de opgehangen aan de betonnen plafond. Tegen de onderzijde worden de geschilderde delen in de vloer dicht gemaakt met gyproc. Alles boven deze structuur wordt wit gespoten, incl buizen, betonnen plafond. De combinatie van open en gesloten vlakken zorgt voor een goede akoestische conditie. In de vergaderlokalen zal een gesloten vals plafond opgehangen worden zodat deze akoestisch goed kan afgesloten worden van het omgevingsgeluid.

Materiaal : het meubilair bestaat uit multiplex platen met een beschermlaag in melamine (hard) of linoleum (zacht) .De vertikale vlakken zijn zichtbaar hout, de horizontale werk- en eetvlakken zijn bekleed zodat deze resistant zijn tegen veel gebruik.

De tafels worden verzaagd uit een 4cm dikke houten triplex plaat van 244x122cm. De zijden zijn niet loodrecht maar vormen dezelfde richtingen als de wanden en de vloerlijnen.Door deze schuintes zijn meer flexibele opstellingen mogelijk.