Burobill | Briq-au-vert

Briq-au-vert

De bestaande woning is een historisch gegroeid geheel van “bricolage”. De bouwheer wenst deze woning te verbouwen met aandacht voor de woonkwaliteit in het midden van Brussel.

De verschillende elementen in de woning die ‘gebricoleerd’ zijn worden aangepakt en herdacht of juist versterkt. Er worden vloeren met of zonder bijkomende isolatie voorzien, wanden met of zonder akoestische isolatie, glazen deuren, volle deuren…kortom een heel vocabularium aan elementen om de woning te ‘genezen’ en in te richten volgens de wensen van de bouwheer.

Momenteel zijn er 2 golfplaten dakuitbouwen ; deze worden opengegooid om het licht in het volgebouwde perceel te brengen. Een groot dakterras wordt voorzien bovenop de woning om deze alsnog een buitenruimte te geven. De woning wordt bouwfysisch in orde gebracht maar de leefverdieping wordt verhuisd naar de eerste verdieping ivf lichtinval zodat er op het donkere gelijkvloers geslapen kan worden.

In de voorgevel worden de originele openingen terug vrijgemaakt om een garage te voorzien. De gevel wordt geschilderd en gevelgroen wordt voorzien.