Burobill | LA LOUVIERE

LA LOUVIERE

HUISVESTING VAN EEN GROEPSPRAKTIJK VAN DOKTERS

Geneeskunde voor het Volk wil zijn bestaande groepspraktijk in La Louvière renoveren en uitbreiden. Het bestaande gebouw is sterk verouderd en bezit een grote multifunctionele zaal, die ook gebruikt wordt door derden. Hierdoor bevindt zich een dubbele circulatie in het gebouw die zeer ruimteverslindend is.

Het programma van eisen werd geanalyseerd op basis van input van de gebruikers en ingepast in de bestaande oppervlakte van het gebouw. Gezien het beperkte budget werd de bestaande dragende structuur zoveel als mogelijk bewaard in het ontwerp en vormde dit zelfs een uitgangspunt. De dragende wanden lijken verticale schijven waar doorheen gewandeld wordt vi een centrale circulatie. De schijven worden geaccentueerd en hier en daar aangepast.

Vooraan bevindt zich het onthaal en de wachtzaal. 4 kabinetten worden in de grote zaal gepositioneerd. De grote zaal wordt volledig gestript waardoor de structuur zichtbaar komt te liggen. Een groot raam zorgt voor een directe verbinding met de mooie groene tuin in het binnengebied.

Aan de zijkant van het perceel wordt een deel gesloopt zodat een nieuwe groene patio licht en lucht kan binnenbrengen in zowel de kabinetten als de zaal.